Select Language
Site İçi Arama
Tek Tencerede Sebzeli Burgu Makarna
Malzemeler

  • 350 g Mutlu Burgu Makarna
  • 1 adet kabak (yarım ay dilimlenmiş)
  • 1 adet kapya biber (jülyen doğranmış)
  • 1 çay bardağı siyah zeytin (çekirdeksiz, dilimlenmiş)
  • 1,5 su bardağı domates sosu veya rendelenmiş domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • 2,5 su bardağı sıcak su
TARİF İÇİN ÖNERİMİZ; BURGU
HAZIRLANIŞI

Tek Tencerede Sebzeli Burgu Makarna Nasıl Yapılır?
 

1. Geniş bir tencereye zeytinyağını ekleyip ısıtın.

2. Kapya biber ve kabağı ekleyip 3-4 dakika soteleyin. 

3. Zeytinleri ve domates sosunu ilave edin. Karıştırarak 1-2 dakika pişirin. 

4. Makarna, sıcak su, kekik, tuz ve karabiber ekleyin. 

5. Kapağını kapatıp orta ateşte, ara ara karıştırarak makarna yumuşayana kadar (yaklaşık 10-12 dakika) pişirin. 

6. Suyunu çektiğinde ocaktan alın. Dilerseniz üzerine biraz zeytinyağı gezdirin.

7. Dilerseniz taze fesleğen ve rendelenmiş beyaz peynir ile servis edebilirsiniz.

Çerezlerdeki sitemizdeki deneyimlerinizi kişiselleştirmek, iyileştirmek ve size ilgili reklamlar ile hizmet etmek için kullanıyoruz. Veri toplama uygulamalarımız hakkında daha fazla bilgi için Çerez Aydınlatma Metni sayfamızı ziyaret edin. Onaylıyorum seçeneğine tıklayarak Çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.

Daha Fazla Onaylıyorum