
Tek Tencerede Sebzeli Burgu Makarna
Malzemeler
- 350 g Mutlu Burgu Makarna
- 1 adet kabak (yarım ay dilimlenmiş)
- 1 adet kapya biber (jülyen doğranmış)
- 1 çay bardağı siyah zeytin (çekirdeksiz, dilimlenmiş)
- 1,5 su bardağı domates sosu veya rendelenmiş domates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- ½ çay kaşığı karabiber
- 2,5 su bardağı sıcak su

TARİF İÇİN ÖNERİMİZ;
BURGU
HAZIRLANIŞI
Tek Tencerede Sebzeli Burgu Makarna Nasıl Yapılır?
1. Geniş bir tencereye zeytinyağını ekleyip ısıtın.
2. Kapya biber ve kabağı ekleyip 3-4 dakika soteleyin.
3. Zeytinleri ve domates sosunu ilave edin. Karıştırarak 1-2 dakika pişirin.
4. Makarna, sıcak su, kekik, tuz ve karabiber ekleyin.
5. Kapağını kapatıp orta ateşte, ara ara karıştırarak makarna yumuşayana kadar (yaklaşık 10-12 dakika) pişirin.
6. Suyunu çektiğinde ocaktan alın. Dilerseniz üzerine biraz zeytinyağı gezdirin.
7. Dilerseniz taze fesleğen ve rendelenmiş beyaz peynir ile servis edebilirsiniz.

#Mutluluktarifleri
Daha Fazla Onaylıyorum