Select Language
Site İçi Arama
Sebzeli Tavuklu Tam Buğday Kalem Makarna
Malzemeler

  • 1 paket Mutlu Tam Buğday Kalem Makarna
  • ⁠300 g tavuk göğsü
  • ⁠1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ⁠1 çay bardağı taze bezelye
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet yeşil kabak
  • ⁠1 adet sarı kabak
  • ⁠1 yemek kaşığı soya sosu
  • ⁠1 çay kaşığı kuru kekik
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş beyaz peynir
  • ⁠Tuz
TARİF İÇİN ÖNERİMİZ; TAM BUĞDAY KALEM MAKARNA
HAZIRLANIŞI

Sebzeli Tavuklu Tam Buğday Kalem Makarna Nasıl Yapılır?
 

1. 1 paket Mutlu Tam Buğday Kalem Makarna’yı, paketin üzerinde yazan süre boyunca tuzlu kaynar suda haşlayın.

2. Sarımsağı ince ince doğrayın.

3. Tavaya zeytinyağını alın ve sarımsağı ekleyip birkaç saniye kavurun.

4. Kuşbaşı doğradığınız tavuk göğsünü ekleyin, rengi dönene kadar kavurun.

5. Ayıklanmış taze bezelyeleri tavaya ekleyin.

6. Kapya biberi jülyen, sarı ve yeşil kabağı yarım ay şeklinde doğrayın, tavaya ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

7. Soya sosunu tavaya dökün ve karıştırın.

8. Haşlanmış makarnayı süzüp tavaya ekleyin, kuru kekik serpin ve tüm malzemeyi güzelce harmanlayın.

9. Servis tabağına alın, üzerine rendelenmiş beyaz peyniri serpin ve sıcak servis edin.

Çerezlerdeki sitemizdeki deneyimlerinizi kişiselleştirmek, iyileştirmek ve size ilgili reklamlar ile hizmet etmek için kullanıyoruz. Veri toplama uygulamalarımız hakkında daha fazla bilgi için Çerez Aydınlatma Metni sayfamızı ziyaret edin. Onaylıyorum seçeneğine tıklayarak Çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.

Daha Fazla Onaylıyorum