Select Language
Site İçi Arama
Salçalı Makarna
Malzemeler

  • 1 paket makarna hangisini tercih ederseniz çubuk, fiyonk, kurdele, boncuk vs...
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı margarin, tereyağı yada 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
  • Su


TARİF İÇİN ÖNERİMİZ; FİYONK
HAZIRLANIŞI

Salçalı Makarna Nasıl Yapılır?

Bir tencerede 1,5 litre kadar suyu kaynatıyoruz. Ardından bir paket makarnamızı suya atıyoruz ve tuz ekliyoruz. Bir yemek kaşığı da sıvıyağ ekliyoruz ki makarnalar pişerken birbirine yapışmasın ve arada bir karıştırarak haşlanmaya bırakıyoruz. Çok hamur şekilde haşlanmasına izin vermeden makarnalar biraz diriyken süzgeçten geçirerek suyunu süzüyoruz. Haşlanan makarnamızı soğuk suyun altına tutuyoruz ki pişerken yapışmasın. Ama vitamininin ölmemesini istiyorsanız sudan geçirmeyin ama pişerken birbirlerine yapışma riski var. Ardından makarnamızı haşladığımız tencereye iki yemek kaşığı tereyağımızı alıyoruz ve eritiyoruz. Domates salçamızı ilave edip iyice yağda kavuruyoruz. Sonra bir çay bardağına yakın su ve isteğe göre tuz ekleyip salça sosumuzu 5 dakika kadar pişiriyoruz (isterseniz su eklemeden makarnaları direk salçaya ekleyip de kavurabilirsiniz ama salça tadı öyle çiğ geldiği için ben sulandırıyorum) ve haşlanan makarnaları pişen sosa ekleyip makarnalara iyice geçmesi için çokça karıştırıyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz. Salçalı makarnamız hazır, afiyet olsun :)

Çerezlerdeki sitemizdeki deneyimlerinizi kişiselleştirmek, iyileştirmek ve size ilgili reklamlar ile hizmet etmek için kullanıyoruz. Veri toplama uygulamalarımız hakkında daha fazla bilgi için Çerez Aydınlatma Metni sayfamızı ziyaret edin. Onaylıyorum seçeneğine tıklayarak Çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.

Daha Fazla Onaylıyorum