Select Language
Site İçi Arama
Revani
Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağı,
  • 1 çay bardağı sıvı yağı,
  • 1 su bardağı buğday unu,
  • 1 su bardağı irmik,
  • 1 paket vanilya (5 gr),
  • 3 adet yumurta,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 su bardağı yoğurt,
  • 1 paket kabartma tozu (10 gr),
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu.
  • 3 su bardağı su,
  • 3 su bardağı toz şeker,
  • 8-10 damla limon suyu.
  • Fıstık tozu.


TARİF İÇİN ÖNERİMİZ; İRMİK
HAZIRLANIŞI

Revani Nasıl Yapılır?

Su ve şekeri bir tencerede kaynatın. Şerbet kaynayınca kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın. Altını kapatmadan önce yarım limon sıkın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Bir kaba yumurtaları ve şekeri koyup köpürene kadar çırpalım. Karışımın üzerine irmiği, yoğurdu, sıvı yağı, limon kabuğu rendesini, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edip iyice karıştıralım. En son unu ekleyip, karıştıralım. Yağlanmış kalıba döküp, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkardığımız sıcak kekin üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökelim. Dilerseniz üzerine Hindistan cevizi serpebilirsiniz.

Çerezlerdeki sitemizdeki deneyimlerinizi kişiselleştirmek, iyileştirmek ve size ilgili reklamlar ile hizmet etmek için kullanıyoruz. Veri toplama uygulamalarımız hakkında daha fazla bilgi için Çerez Aydınlatma Metni sayfamızı ziyaret edin. Onaylıyorum seçeneğine tıklayarak Çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.

Daha Fazla Onaylıyorum