Select Language
Site İçi Arama
Peynirli Makarna Böreği
Malzemeler

  • 1 paket Mutlu Fiyonk Makarna
  • 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella
  • 1/2 bağ maydanoz
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet baklavalık yufka
  • 1/2 şişe soda
  • 1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
  • Fırın kabını yağlamak için biraz zeytinyağı
TARİF İÇİN ÖNERİMİZ; FİYONK
HAZIRLANIŞI

Peynirli Makarna Böreği Nasıl Yapılır?
 

1. Mutlu Fiyonk makarnayı, paketin üzerinde belirtilen süre kadar haşlayın.

2. Haşlanan makarnayı süzün ve geniş bir kaseye alın.

3. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve rendelenmiş mozzarella ekleyin.

4. Maydanozu ince ince doğrayıp kaseye ekleyin.

5. Yumurtaları kırarak harca ilave edin. Pul biber ve tuzu da ekleyin.

6. Süt ve zeytinyağını ekleyerek tüm malzemeleri güzelce karıştırın.

7. Fırın kabını hafifçe zeytinyağı ile yağlayın.

8. Baklavalık yufkalardan birini tabana serin ve üzerine biraz soda gezdirin.

9. Hazırladığınız makarnalı harcı fırın kabına eşit şekilde yayın.

10. Üzerini ikinci yufka ile kapatın ve tekrar biraz soda gezdirin.

11. Üzerine yumurta sarısı sürün.

12. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstü kızarana kadar pişirin.

13. Fırından aldıktan sonra 30 dakika dinlendirin. Ardından dilimleyerek servis edin.

Çerezlerdeki sitemizdeki deneyimlerinizi kişiselleştirmek, iyileştirmek ve size ilgili reklamlar ile hizmet etmek için kullanıyoruz. Veri toplama uygulamalarımız hakkında daha fazla bilgi için Çerez Aydınlatma Metni sayfamızı ziyaret edin. Onaylıyorum seçeneğine tıklayarak Çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.

Daha Fazla Onaylıyorum