Select Language
Site İçi Arama
Karidesli Makarna
Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 100 gram kaşar
  • 500 gram Mutlu makarna
  • 40 gram margarin
  • 100 gram dondurulmuş karides
  • 2-3 yemek kaşığı şarap
  • 1 su bardağı et suyu
  • 3 yemek kaşığı un
  • Tuz, karabiber


TARİF İÇİN ÖNERİMİZ; PENNE
HAZIRLANIŞI

Karidesli Makarna Nasıl Yapılır?

Soğanları küp şeklinde doğrayın, yeşilliği kıyın, peyniri rendeleyin. Makarnayı tuzlu suda haşlayın. Soğanları yağda pembeleştirin. İçine unu ilave edin. Karidesleri soğanlara katıp 1 dk kavurun. Şarabı ekleyin. Et suyunu koyup bir taşım kaynatın. Maydanoz ve kekiği katıp, tuz, karabiber ile tatlandırın. Hazırladığınız sosu makarna ile karıştırıp rendelenmiş kaşar peyniri serptikten sonra servis yapın.

Çerezlerdeki sitemizdeki deneyimlerinizi kişiselleştirmek, iyileştirmek ve size ilgili reklamlar ile hizmet etmek için kullanıyoruz. Veri toplama uygulamalarımız hakkında daha fazla bilgi için Çerez Aydınlatma Metni sayfamızı ziyaret edin. Onaylıyorum seçeneğine tıklayarak Çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.

Daha Fazla Onaylıyorum