Select Language
Site İçi Arama
Fırında Mantı Makarna
Malzemeler

  • ⁠1 paket Mutlu Mantı Makarna 
  • ⁠2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 adet soğan 
  • 200 g dana kıyma 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 3 adet domates 
  • ⁠Tuz, karabiber 
  • 1 kepçe makarna suyu 
  • 1 kase süzme yoğurt 
  • 1 diş sarımsak 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • ⁠Nane, pul biber
TARİF İÇİN ÖNERİMİZ; MANTI
HAZIRLANIŞI

Fırında Mantı Makarna Nasıl Yapılır?
 

1. Mutlu Mantı makarnayı haşlamadan, fırın kabının tabanına sıralayın.

2. Soğanı rendeleyin.

3. Tavaya zeytinyağını alın ve rendelediğiniz soğanı ekleyin.

4. Kıymayı ve salçayı ilave ederek kavurun.

5. Domatesleri rendeleyip tavaya ekleyin ve karıştırın.

6. Tuz ve karabiberi ekleyin.

7. 1 kepçe haşlanmış makarna suyu ile sosu kıvamlandırın.

8. Fırın kabına dizdiğiniz makarnaların üzerine hazırladığınız sosun yarısını yayın.

9. Bir sıra daha Mutlu Mantı makarna dizin.

10. Kalan sosu üzerine dökün.

11. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

12. Bu sırada bir kase süzme yoğurdu sarımsakla karıştırın.

13. Tereyağını eritip içinde nane ve pul biberi kızdırın.

14. Fırından çıkan makarnanın üzerine yoğurt gezdirin, ardından kızdırılmış tereyağını dökün.

Servise hazır.

Çerezlerdeki sitemizdeki deneyimlerinizi kişiselleştirmek, iyileştirmek ve size ilgili reklamlar ile hizmet etmek için kullanıyoruz. Veri toplama uygulamalarımız hakkında daha fazla bilgi için Çerez Aydınlatma Metni sayfamızı ziyaret edin. Onaylıyorum seçeneğine tıklayarak Çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.

Daha Fazla Onaylıyorum