Select Language
Site İçi Arama
Enginarlı Makarna
Malzemeler

  • 15O gr salam
  • 1 limonun suyu
  • 5 adet enginar
  • 100 gr margarin
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 paket Mutlu makarna
  • 150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz, karabiber


TARİF İÇİN ÖNERİMİZ; FİYONK
HAZIRLANIŞI

Enginarlı Makarna Nasıl Yapılır?

Enginarları temizleyip tuzlu ve limonlu suya koyun. Enginarları küçük küçük doğrayın. Hepsini tuzlu suda haşlayın, sularını süzüp 1 çorba kaşığı margarinle kavurun. Salamı ince ince doğrayın. Makarnayı tuzlu suda haşlayıp, süzdükten sonra küçük parçalara doğradığınız enginarlar, üç çorba kaşığı margarin ve rendelenmiş peynirin üçte biriyle karıştırın. Diğer bir tavaya iki çorba kaşığı margarini koyun. Yağ ısınınca tahta bir kaşıkla hızlı hızlı karıştırarak unu ilave edin.

Unu yağa iyice yedirdikten sonra, kaynar sütü yavaş yavaş ilave edin. Tuzunu ve karabiberini de serptikten sonra karıştırmaya devam edip beş altı dakika pişirin. Bir fırın kabını yağlayıp, sostan ince bir tabaka yayın. Makarnayla enginarları karıştırıp, üzerine de doğranmış salamı yayarak dökün. Kalan sosun yarısını da yayın. Üzerine rendelenmiş peynirle yağ parçalarını serptikten sonra kabı sıcak fırına koyup üstü iyice kızarıncaya dek pişirin.

Çerezlerdeki sitemizdeki deneyimlerinizi kişiselleştirmek, iyileştirmek ve size ilgili reklamlar ile hizmet etmek için kullanıyoruz. Veri toplama uygulamalarımız hakkında daha fazla bilgi için Çerez Aydınlatma Metni sayfamızı ziyaret edin. Onaylıyorum seçeneğine tıklayarak Çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.

Daha Fazla Onaylıyorum