Select Language
Site İçi Arama
Enginar ve Mantarlı Makarna
Malzemeler

  • 100 – 150 g Mutlu Makarna
  • 2 tatlı kaşığı sarımsaklı zeytinyağı
  • 1-2 adet taze enginar (tabanı)
  • 7 adet mantar
  • 3-4 yemek kaşığı domates sosu
  • 1- tatlı kaşığı toz parmesan peyniri
  • Taze fesleğen
  • 1 kahve fincan beyaz şarap
  • 1 çay bardağı bulyon suyu


TARİF İÇİN ÖNERİMİZ; PENNE
HAZIRLANIŞI

Enginar ve Mantarlı Makarna Nasıl Yapılır?

Derin bir tencerede ince doğranmış soğanları zeytinyağında sararıncaya kadar kavurunuz ve rendelenmiş domatesi ilave ederek 7-8 dakika kadar pişiriniz. Daha sonra tereyağı ve tuz ilave ediniz. (Hazırlanmış olan domates sosu buzdolabında bir kaç gün saklanabilir).

Enginarı ve mantarları dilimleyiniz. Tavaya sarımsaklı zeytinyağı, mantar ve enginarları koyunuz ve 2- 4 dakika kavurunuz. Kavurduktan sonra beyaz şarabı ilave ediniz.

Alkolü uçtuktan sonra domates sosunu ve bulyon suyunu ilave ediniz. Sosu hafif ateşte pişerken Linguine’yi paket üzerindeki pişirme önerisine göre al-dente kıvamında haşlayınız ve süzünüz. Makarnaları sosa ilave ederek karıştırınız. Son olarak parmesan peyniri ve irice doğranmış fesleğen yaprakları ilave ederek karıştırınız. Makarnanız servise hazırdır.

Çerezlerdeki sitemizdeki deneyimlerinizi kişiselleştirmek, iyileştirmek ve size ilgili reklamlar ile hizmet etmek için kullanıyoruz. Veri toplama uygulamalarımız hakkında daha fazla bilgi için Çerez Aydınlatma Metni sayfamızı ziyaret edin. Onaylıyorum seçeneğine tıklayarak Çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.

Daha Fazla Onaylıyorum