
- 1,5 su bardağı (yaklaşık 210 gram) Mutlu Arpa Şehriye
- 2 su bardağı su (bunların yaklaşık 1 su bardağı et suyu olabilir)
- 200-250 g kuşbaşı doğranmış dana veya kuzu eti
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı (1 yemek kaşığı et kavurmak için, 1 yemek kaşığı pilav için)
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü (ılık suda 10 dakika bekletilmiş)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Taze kekik yaprakları (süsleme için)

Arpa Şehriyeli ve Kavurmalı İç Pilav Nasıl Yapılır?
1. Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyun, kuşbaşı doğranmış dana veya kuzu etini kavurun.
2. Soğanları doğrayın.
3. Ayrı bir pilav tenceresinde 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve tereyağını ısıtın, soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
4. Soğanlarla birlikte dolmalık fıstıkları ekleyip kavurun.
5. Mutlu Arpa Şehriyeyi ekleyip altın sarısı rengini alana dek kavurun.
6. Tarçın, yenibahar, kırmızı biber ve tuz ekleyin.
7. Kuş üzümünü ekleyip karıştırın.
8. Suyu ve et suyunu (toplam 2 su bardağı, yaklaşık 1 su bardağı et suyu) ekleyin, tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
9. Pilav piştikten sonra, önceden kavurduğunuz eti ekleyin ve nazikçe karıştırın.
10. Ocağı kapattıktan sonra pilavı 10 dakika kadar demlendirin.
11. Servis ederken taze kekik yapraklarıyla süsleyin.

Daha Fazla Onaylıyorum