1 paket Mutlu burgu makarna (500 gr)
2,5 litre sıcak su (makarnayı pişirmek için)
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 bağ taze fesleğen
50 gram toz parmesan peyniri
2 diş sarımsak (doğranmış)
Makarna yapmak pratik ve hızlı bir çözüm olsa da onu lezzetli kılan bazı püf noktaları uygularsak işte o zaman mükemmel bir seçim yapmış oluruz. Örneğin, makarnayı deniz suyu kadar tuzlu suda pişirmek, makarnanın suyunu lavabodan dökmek yerine sosunda kullanmak, makarna piştikten sonra onu lavabonun altında duşa sokmamak gibi küçük ama etkisi büyük püf noktalar ile müthiş lezzetli makarnalar pişirebilirsiniz. Yerken taptaze hissedeceğiniz, sarımsak ve fesleğenin müthiş uyumuna tanık olacağınız bu tarifin tadını çıkarmanız dileğiyle, afiyet olsun.
Nasıl Yapılır?
1. Makarnayı derin bir tencerede tuzlu ve kaynamış suyun içerisine atıp 10-12 dakika pişirin.
2. Makarna dişe gelir kıvamda ve içi pişmiş ise olmuş demektir.
3. Ocaktan alın ve süzmeye bırakın. Süzerken makarnanın suyunu başka bir tencerenin içerisine süzün. Son aşamada bu su işimize yarayacak.
4. Önceden ısıtılmış tava veya tencerede sıvı yağ ve tereyağı eritin.
5. Sarımsakları ekleyip soteleyin.